2023-08-19 1835 浏览
呢晚约咗个好钟意食烧烤呢种香口野嘅友人嚟呢间尖沙咀嘅烧肉店 平日嘅七点半嚟到 餐厅已经坐无虚席😮 都要等一等先入到座 餐厅主打多款日美澳嘅和牛 肉嘅质素真系几高梅酒番茄梅酒令番茄更能带出鲜味🍅 除咗番茄本身嘅甜味 仲有梅酒嘅酒香 呢碟前菜几清新几开胃苹果木烟熏松露和牛他他呢碟非常有惊喜😻 将生蛋黄 苹果丝同姜葱捞落松露和牛他他 捞匀之后就咁放落口 口感好多层次 食到肉嘅质地 又有苹果嘅爽脆 又有松露嘅香味 但系又唔会抢咗本身嘅牛味🐮 特别推荐这碟老饕澳洲M5/M6和牛牛板腱呢个和牛板键薄烧只需烧一面 十秒左右已经食得☺️ 大大片嘅和牛油香几浓 可以话系物有所值 包埋少少葱蒜同落几粒盐就更惹味香葱薄切牛舌呢个牛舌又系有惊喜嘅 虽然餐牌写薄切 但系都有返啲厚度㗎👅 食落口感有弹牙得嚟唔会韧 包埋香葱食就更加夹啦鸟肶肉酱油店员特别提醒我哋鸡髀肉要放喺铁板嘅两旁烧 唔系就好易㶶🐥 我地照住咁做 好轻松就烧到金黄色嘅鸡肉 鸡肉食落仲嫩滑有肉汁😚野菜组合食咗咁多肉系时候食啲蔬菜解吓腻 呢个拼盘有粟米 翠玉瓜 日本南瓜 日本番薯 仲配埋香草牛油🧈 等你烧完可以加少少上野菜上面吊味🌽 日本南瓜同埋番薯好

梅酒番茄

香葱薄切牛舌

鸟肶肉酱油
鸟肶肉酱油

野菜组合
食咗咁多肉系时候食啲蔬菜解吓腻 呢个拼盘有粟米 翠玉瓜 日本南瓜 日本番薯 仲配埋香草牛油🧈 等你烧完可以加少少上野菜上面吊味🌽 日本南瓜同埋番薯好甜 但系系淀粉质嚟嘅 所以要摆喺炉嘅两旁烧🔥
野菜组合

芝士吉列鸟肶肉饭卷
除咗烧肉都有其他小食或者主食 呢个饭卷中间嘅吉列肉真系炸得好卜卜脆 放面嘅芝士轻轻烧到熔 几好食🍙
芝士吉列鸟肶肉饭卷

饮品
凤梨特饮 呢杯特饮仲有椰果喺底 令杯饮品更有层次🍍 冰麦茶 呢但系成壶咁上 淡淡嘅麦味配烧肉食好夹 店员仲问我地驶唔驶refill😮 咁样好抵饮㖞
凤梨特饮 冰麦茶

呢间餐厅仲有做一啲特别优惠 例如买一送一咁 真系又抵食又高质啊👍🏻
用餐时段