唔使过海,亚士厘道系尖沙咀出名既酒吧街,而餐廰位于楼上天台铺,旺中带静。有室内外座位供选择,室内都系大卡位,够6-8人坐。见天气凉爽,所以简左坐出面。一出去,即见到一埲埲花墙,岩晒女士们打卡,系个聚会好地方!海神珍珠号 Seafood Cruiser $698上台时,职员会点上干冰再著灯,海神号系漆黑中闪闪发光,视觉效果一流! 岩晒打卡呃Like!一共24 shot杯仔,4款海鲜,每款海鲜都配上自家制独特既酱汁,几有新鲜感:鲜蚝配鸡尾酒: 蚝够大只,入口creamy带少许海水味,最后有酸辣既鸡尾酒汁提升鲜味。金枪鱼茸配羽衣甘蓝红菜头忌廉汁: 可能因为成杯都系粉红色,最中意呢款! 金枪鱼茸感觉带点白胡椒既辣,入口绵密,加配爽脆既羽衣甘蓝同甜滑忌廉汁,配搭新颖。松叶蟹钳伴海葡萄南瓜汁: 呢杯造型令我谂起加勒比海盗套电影既 Flying Duthman! 松叶蟹清甜,南瓜汁甜后带啲tabasco既冲劲,配埋海葡萄增加口感。火灸北海道带子伴柚子碟豆花沙律: 带子弹牙,碟豆花本身冇咩味,遇上酸性柚子会变蓝紫色,颜色好靓,但会配一小片寿司姜,有啲冲击,未必人人中意><九洲博多鸡颈

海神珍珠号 Seafood Cruiser $698

九洲博多鸡颈肉 $108
呢个部位唔多地方有得试,见到即刻叫! 一只鸡得两块颈肉,呢到应该要好几只鸡,所以好珍贵。
非油炸,更健康,但建议趁热食! 咁先先食到外层既脆! 鸡颈肉肥瘦适中,入口比普通鸡部位嫩滑同弹牙。
九洲博多鸡颈肉
忌廉白酒煮青口 配蒜蓉多士 $208
难得白酒煮过后,香气依然浓郁,加埋香草同洋葱烹煮,味道丰富。青口都入味,最正当然要用蒜蓉多士点汁食!
1664 Blanc $78
入口顺滑,汽泡够厚,味道较温和,岩晒配海鲜食!
2022-10-27
用餐时段