2022-05-19
今日朋友帶我黎一個神祕地方覓食,都係佢介紹我先知原來山林道末端有呢棟銀座式商場😮單單係數餐廳就已有成13間咁多,有泰國菜、Omakase 、居酒屋、火鍋、中菜同埋私房菜等多樣選擇🤣餐廳位處13樓,望出去已經比旁邊的大廈略高,可以看到外面的藍天。佈置相當小巧精緻,燈牌招牌好搶眼,就連防疫膠板都貼埋心心💞黎同愛人食返餐都唔失禮。鐵板沙巴大虎蝦|$128虎蝦切為四份,相當大隻,上面已經有鹽同胡椒做調味,可以自己加檸檬汁,蝦頭帶有蝦膏,鮮甜又香香脆脆😊肉質紮實富彈性,蝦味都好濃郁生蠔|$60/隻叫左法國蠔ANCELIN,肉質較結實,超級濃郁的海水味,好似飲左啖海水一樣🤣鹹鮮湧出,可以加檸檬汁一齊食主菜扒類有羊架、斧頭豬扒、美國牛小排、肉眼扒同和牛肉眼,叫左份美國肉眼$298,質素對得住價錢,好juicy,好好味😋另外店員服務都好好,好有禮貌同埋勤加茶加水,作為客人下次都想再光臨
鐵板沙巴大虎蝦|$128
生蠔|$60/隻