招聘中
月薪
$18,000-$21,000
月薪 (面议)
餐厅: Harlan's
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
  • 会员凡于国泰伙伴餐厅用膳,每消费港币4元可赚取2里数。
须受其他国泰条款及细则约束。
同老公庆祝生日 一年一度当然要用心选择♥️老公一向钟意食西餐🍽今年拣左早前朋友推荐既餐厅位于尖沙咀商场的 Harlan's📍-这间以fine dining 为主🍴海景餐厅 视野好好🏙而且环境舒服 绝对好岩特别日子来❣️食物方面系以set 好既4 courses / 6 courses 选择📝我地就拣左4 courses, 会有2个前菜、一个主食同一个甜品🔍仲可以加钱有wine pairing 🍷唔好酒既我地就无拣!-前菜方面,我拣左parma ham, melon withChilled soup🥣系有龙虾肉的哈蜜瓜冻汤🥄龙虾肉系食得出既鲜味,好弹牙!😁-我再拣左Japanese Matsuba Crab 系有海胆配上面的蒸蛋🥚店员特别提醒要伴好先好食🥄食落好鲜,不过有少少偏咸❗️-老公除了同我一样点了冻汤做前菜外,仲点左Gold Ostra Regal no.1 oyster🍥配上特别制作的自家制西瓜汁🍉生蚝好大只的确好鲜味呀😋-主食方面,我拣左A4 wagyu striploin(sautéed porcine mushroom,black Truffle mashed potato🥩油
同老公庆祝生日 一年一度当然要用心选择♥️
老公一向钟意食西餐🍽今年拣左早前朋友推荐既餐厅
位于尖沙咀商场的 Harlan's📍
这间以fine dining 为主🍴海景餐厅 视野好好🏙
而且环境舒服 绝对好岩特别日子来❣️
系有龙虾肉的哈蜜瓜冻汤🥄
龙虾肉系食得出既鲜味,好弹牙!😁
店员特别提醒要伴好先好食🥄
食落好鲜,不过有少少偏咸❗️
老公除了同我一样点了冻汤做前菜外,
配上特别制作的自家制西瓜汁🍉生蚝好大只
的确好鲜味呀😋
油脂满满,一食落完全感受到满满牛味❤️
不过真系唔可以食得多 会太腻😛
老公拣左Iberian pork pluma 软硬适中🔎
食落相对较淡,但反而唔会腻
如果怕油脂太重,可以试呢个呢✅
甜品送上前会有柠檬,菠萝雪芭🍧
酸酸甜甜正清一清口中的味道呢!
甜品有惊喜,系Brie cheese cake 仲配上爆谷🍰
唔会太甜 好扎实的cheese cake 好食😁
好精致既餐点,服务用心🏙
的确好岩fine dining, 当然价钱不算便宜⚠️
同埋建议先book位,可以预留海景位置!🏙
parma ham, melon (Chilled soup,slow cooked lobster,home grown organic mint oil)
Gold Ostra Regal no.1 oyster
Japanese Matsuba Crab