2024-04-29
最近發現呢間尖沙咀樓上韓式餐廳,淨係環境已經好吸精,嘢食都相當有水準!呢間位於諾士佛臺嘅韓式餐廳,裝潢摩登又時尚,處處都散發著韓國的氛圍,好似去咗轉韓國旅行。一走入去就聽到流行k-pop,大螢幕上仲播著可愛的熊啤啤跳舞,超得意!仲有大型熊啤啤公仔,非常適合嚟打卡。嘢食方面一樣唔輸蝕,應有盡有,真係唔識揀!佢哋menu包括了韓式炸雞、芝士鐵板、各種小食仲有酒精飲品,簡直是韓國美食天堂。我同朋友點咗幾道招牌菜,首先係”大發!芝士鐵板泡菜炒五花肉“。色香味俱全唔洗講啦,鐵板上嘅泡菜同炒五花肉混合得恰到好處,仲有層層熔化嘅芝士,極邪惡!另外一道我們點嘅係”蕃茄韓式辣海鮮湯配中華麵“,個湯辣度啱啱好,湯入面嘅海鮮鮮嫩多汁,加上蕃茄嘅酸甜,絕配。而且中華麵增加咗口感嘅層次感。最後,我們仲點咗”韓式炸餃子“作為小食。餃子外皮炸得酥脆金黃,味道非常地道。每一啖咬落去,都能感受到餡料嘅鮮美同外皮嘅脆口,絕對係飲酒嘅絕佳選擇!