第二次帮衬呢间系厚福街嘅串烧店 @skewer.kitchen_tst ,依然惊喜十足好想快啲推荐比大家(•̀ᴗ•́)و之前试过星期六嘅夜晚嚟到完全等唔到位,今次星期日夜晚反而完全唔使等位🤣唔系好触摸到人流,所以都系建议大家𝗯𝗼𝗼𝗸定位,咁就一定有得食啦!餐厅有室内同室外位置,两边气氛都唔错,我哋见依加夜晚仲凉凉地,所以坐咗喺室外位置,好舒服,一啲都唔会话热!印象中我哋第一次嚟等咗差唔多九个字先有野食,所以今次一次过嗌咗好多,点知唔够15分钟就一次过上枱,所以我都系建议大家几串几串咁叫,咁就唔怕啲串烧冻哂啦!整体食物质素真心高!今次嗌嘅每一样野都好好食,完全无伏( ˘ ³˘)♥︎ღ 鸡皮墨鱼滑 $𝟯𝟴香脆嘅鸡皮包住爽口弹牙嘅墨鱼滑,又一个必食!!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬ღ 盐烧原块鸡皮 $𝟮𝟮一年前第一次食烧鸡皮就系喺呢度,之后食过好几间串烧店都系觉得呢度嘅最正!大大磈,又薄又碎,必食!╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬ღ 汁烧免治鸡肉软骨棒 付月见 $𝟯𝟬一年前嚟呢度食过后,到而家仲回味紧!所以今次同男朋友决定一人一

ღ 鸡皮墨鱼滑 $𝟯𝟴
香脆嘅鸡皮包住爽口弹牙嘅墨鱼滑,又一个必食!!
盐烧原块鸡皮

ღ 盐烧原块鸡皮 $𝟮𝟮
汁烧免治鸡肉软骨棒 付月见

ღ 汁烧免治鸡肉软骨棒 付月见 $𝟯𝟬
一年前嚟呢度食过后,到而家仲回味紧!所以今次同男朋友决定一人一串(•̀ᴗ•́)و 鸡软骨同鸡肉口感夹杂埋一齐好正,再点埋蛋汁𝙮𝙪𝙢𝙮𝙪𝙢!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
烧饭团

ღ 烧饭团 $𝟯𝟴
今次试咗两款唔同嘅烧饭团;明太子同蟹膏~两款嘅酱汁都超惹味!饭团边边位烧到香脆,中间饭粒粒粒分明。怕食串烧食唔饱嘅朋友,一定要点多几个饭团食啊!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟮/𝟭𝟬

ღ 厚切盐烧牛舌腩 $𝟰𝟴
虽然$48一串真系好贵,但真系好正好好食!牛舌腩好厚身,口感爽口弹牙,完全唔韧!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
中切盐烧牛舌芯

ღ 中切盐烧牛舌芯 $𝟮𝟴
牛舌芯好嫩,同样爽口弹牙,性价比好高!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴.𝟱/𝟭𝟬

ღ 𝙋𝙧𝙞𝙢𝙚 牛小排 $𝟯𝟴
烧得好香口,调味刚好嘅同时又会食到牛肉本身嘅肉香。
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳/𝟭𝟬
盐烧阿波尾七里香

ღ 盐烧阿波尾七里香
又系上次觉得好好食,今次要一人一串~食一口会食到鸡软骨嘅口感,好香口!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟴/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟴/𝟭𝟬
焦糖鳗鱼芝士玉子烧

ღ 焦糖鳗鱼芝士玉子烧 $𝟮𝟴
面头有薄薄一层嘅焦糖,焦糖嘅甜同玉子嘅甜好夹,再加埋芝士嘅咸香,好食!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟲/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬
日本芝士年糕

ღ 日本芝士年糕 $𝟯𝟴
钟意食烟韧野的话,可以拣佢来做甜品!年糕里面包住嘅芝士都系甜甜地,个人觉得唔需要点炼奶都好好食!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
黑糖烧菠萝

ღ 黑糖烧菠萝 $𝟮𝟬
呢一款烧菠萝系冻冻地㗎!适合用来做甜品~菠萝嘅清甜同外层嘅黑糖好夹!
╰┈➤ 𝘁𝗮𝘀𝘁𝗲: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬 𝗿𝗲𝗰𝗼𝗺𝗺𝗲𝗻𝗱: 𝟳/𝟭𝟬

烧烤堂
✵ 𝒍𝒐𝒄𝒂𝒕𝒊𝒐𝒏 • 𝒆𝒏𝒗𝒊𝒓𝒐𝒏𝒎𝒆𝒏𝒕 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒄𝒖𝒊𝒔𝒊𝒏𝒆 • 𝒇𝒐𝒐𝒅 𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒑𝒓𝒊𝒄𝒆 𝒓𝒂𝒏𝒈𝒆 • 𝒂𝒇𝒇𝒐𝒓𝒅𝒂𝒃𝒊𝒍𝒊𝒕𝒚 𝟳.𝟮/𝟭𝟬
╰┈➤ $𝟯𝟬𝟬/𝗽𝗽
✵ 𝒔𝒆𝒓𝒗𝒊𝒄𝒆 𝟳.𝟴/𝟭𝟬
✵ 𝒓𝒆𝒗𝒊𝒔𝒊𝒕 ʏᴇs ✓
✵ 𝒓𝒆𝒎𝒂𝒓𝒌𝒔
╰┈➤ 记得要book位啊!!
😇
盐烧原块鸡皮