2022-05-19 425 浏览
终于可以约朋友晚饭聚吓啦😆大解放后嘅星期五晚嘅尖沙咀度度都系人龙🤢朋友熟路提议去附近嘅高质food court食🤔 嚟到之后完全睇唔出系一个food court🤣🤣Food court嘅好处就系大家可以都可以拣自己钟意食嘅菜式,但又可以坐埋一齐食饭😛虽然系咁,但系我哋最后竟然都一齐拣咗食泰菜😋😋🍢串烧三串 ($48)食泰国菜点可以唔食串烧😌今次串烧有齐猪、牛、鸡,唔洗烦有边款全都可以试哂😍😍串烧烧得香,肉质够软熟,又唔干唔靭👍🏼再加上沙嗲汁,劲惹味,起码要叫半打先够喉🤣🤣🥗肉碎生菜包配蒜蓉包 ($65)呢个一上枱真系好香🤤特别𠮶蒜蓉包,浓浓嘅蒜蓉味🧄肉碎落重香料炒得香,肉碎偏辣,钟意食辣嘅朋友一路食一边话好爽😂😂😂🥬飞天通菜 ($58)今次嘅通菜比平时食到嘅马拉盏通菜有啲唔同,甜甜辣辣,惹味得嚟叫人食得舒服😌我地话咁快就清晒碟菜🤣🤣🤣🤣🍲泰式炒金边粉 ($75)大大碟嘅金边粉,配料都唔少😙干湿度炒饭得适中,唔会太湿一团糊😁😁不过觉得佢味道可以再加重啲,就会更滋味😋🌼蜂蜜菊花乌龙茶🍍菠萝热情果梳打

串烧三串

🍢串烧三串 ($48)

肉碎生菜包配蒜蓉包

🥗肉碎生菜包配蒜蓉包 ($65)

飞天通菜

🥬飞天通菜 ($58)

泰式炒金边粉

🍲泰式炒金边粉 ($75)

蜂蜜菊花乌龙茶、菠萝热情果梳打

🌼蜂蜜菊花乌龙茶