2025-03-25 146 浏览
📍狎鷗亭居酒屋嚟到尖沙咀同朋友飲杯野之前想食啲韓國野,不如嚟試下呢間居酒屋啦,現場環境都比較寬闊,食完野落去happy hour 夠哂方便,而野食方面都份量十足,味道唔差㗎,一落完單就會上6種小菜,每種小菜都各有風味,味道較清嘅係食到中後期真係起到個超大作用,好解膩#燒黃花魚 $188本身魚有醃過,所以食落帶有少少鹹香,再點埋個醬汁嚟食真係絕配,令到成個味道昇華哂,估唔到望落普通嘅醬都可以咁好食#炸八爪魚雞 $288呢艘船上嚟個陣真係嘩一聲,冇諗過個份量會咁多,淨係八爪魚都有3隻,店員俾我哋影完相打完卡之後都好細心幫我哋剪細舊啲,方便我哋食,而八爪魚個本炸粉唔算厚,感覺好似有少少椒鹽味咁,而炸雞都保持住鮮嫩多汁,店員向我哋建議蜜糖味,果然冇介紹錯#牛筋湯 $128飲酒前想暖下胃,所以就叫左個熱湯飲下,開頭咩都冇落個陣就會覺得個湯好淡,但當我哋落左鹽之後發現成件事唔同哂,啲牛筋份量好多,又煲到好淋,真係一流其實呢一間嘢啲食物質素都唔錯,而且份量十足,同朋友相聚食飯傾偈都係一個唔錯嘅選擇,我哋仲叫咗 #高杯酒,開頭第一啖飲落去唔係好習慣,不過越飲就越覺得好味,所有嘢都唔錯,不過就係韓仔(唔

📍狎鷗亭居酒屋

#燒黃花魚 $188

#炸八爪魚雞 $288

#牛筋湯 $128

其實呢一間嘢啲食物質素都唔錯,而且份量十足,同朋友相聚食飯傾偈都係一個唔錯嘅選擇,我哋仲叫咗 #高杯酒,開頭第一啖飲落去唔係好習慣,不過越飲就越覺得好味,所有嘢都唔錯,不過就係韓仔(唔知佢係店員定老闆)嘅服務有待改善,開頭walk in入嚟見到我哋又冇反應,由得你企下,企係隔離叫埋單又冇咩反應,都係要你企一段時間先會望你,咁樣個觀感就麻麻地🙈