今日去开尖沙咀买嘢,之后想揾泰国菜食做晚餐。咁我上网就见到呢一间新泰东南亚餐厅,行到去发觉门口好多人等位,跟住就即刻冲去拎飞先啦。大概10分钟好快就安排我哋入座,座位都好舒服,职员都好快手。睇左下个餐牌,见到都有唔少泰国、越南、星马地道菜式,我哋就叫左四样野。首先上枱嘅系香芒软壳蟹米纸卷,上枱有六件,芒果爽爽甜甜,软壳蟹配个甜酸酱食就更正。之后就有个细份嘅冬阴功,入面都有唔少菇同一只大虾,个汤唔会太辣,但又好够味,几好饮。另外仲叫左份半打串烧,猪牛鸡有各两串,上枱嘅时候仲好热辣辣,配埋个沙嗲酱真系好有泰国风味。最后仲有一份必叫嘅pad thai,上枱个炒蛋整到个网状咁,真系好靓。而金边粉炒得又好香好爽口,仲有三只虾,好食👍

2024-05-14
等候时间
10 分钟 (堂食)