2020-10-21 39 浏览
最近揾到一间价钱亲民得黎,质素仲相当唔错嘅古早蛋糕店,主打近期几hit既台湾古早味蛋糕。除咗有最传统嘅古早口味,仲会keep住有唔同嘅期间限定,而今日就有斑兰、栗子、日本流心红豆同榴梿口味,啲味道都几特别,唔系周围都有😍原味有得选择一件同半件,咁就唔使担心食唔晒~推荐蛋黄口味,口感松软绵滑,咬落去有香浓蛋香,食落唔会有干争争既感觉,甜度比例亦都啱啱好, 少油少糖够晒健康,我食咗两大件都唔会觉得腻,唔错😋另一款推荐嘅系核桃口味,散发着淡淡天然既核桃香,蛋糕入面会有核桃碎,口感层次更加丰富,食落唔会觉得单调。虽然我呢个蛋糕摆咗一日先食,但第二日食嘅时候,蛋糕口感依然保持到香软!!🤤总括嚟讲,绝对有下次!👍 餐厅仲可以比客人自订蛋糕口味, 有大量自选唔同嘅味道,提早落单,可以直接去餐厅拎货,咁就唔使排队,够晒方便而且疫情下大家又放心 😍

原味有得选择一件同半件,咁就唔使担心食唔晒~

总括嚟讲,绝对有下次!👍