2021-08-24 12 浏览
呢间YouYou外表已经非常少女心😍星期日下午要等下位先入得,但好值得喔~叫咗两个便当set,有三款小菜+便当+饮品。小菜我地就叫咗花枝丸汤同卤汁青菜,卤汁青菜异常地好味!菜好爽而且加埋d卤汁好juicy😋便当分别叫咗卤肉饭同埋焢肉饭,嚟到两个饭原来差唔多,焢肉饭都有卤肉系饭面。卤肉饭洒咗椒盐落去,所以食落有d辣喔。焢肉虽然睇上去好肥,但口感好爽,唔会爆到成口油或者有好肥既感觉!便当入面仲有d配菜,茄子酸酸地几好食😋饮品分别加钱叫咗高雄红茶牛奶小芋圆(+$10)同葡萄袖绿茶(+6)。小芋圆分量非常多仲好好食,有惊喜😍葡萄袖绿茶好多袖肉,酸酸甜甜好适合夏天饮。两杯无特别要求都唔会过甜,甚至可以媲美手摇店三四十蚊既质素👍🏻强烈建议一定要加!我地仲额外叫咗份芝士肉松蛋饼,即叫即做热辣辣,值得一试。蛋饼好足料,蛋味好重。建议嚟到就即刻食,冻咗就会个饼皮同芝士都会硬咗,咁就无咁好食啦😋食完便当饮埋芋圆饮品已经饱晒啦🤯下次一定再嚟食,一嚟好近地铁站,行五分钟就到!二嚟野食够大份,野饮又高质!👍🏻👍🏻