最近成日留喺屋企,已经好耐冇去high tea啦~DK Cuppa Tea 最近推出咗以Flamingo火烈鸟为主题嘅粉鸟伊人外卖下午茶,就算系屋企都可以享受到high tea下午茶时光,为在家嘅日子增添乐趣😌-食物嘅款式非常丰富,有咸点和甜点~ 甜点有红豆芝士蛋糕、腰果味马卡龙、玫瑰朱古力同英式松饼 (配玫瑰酱),而咸点就有英式猪肉肠卷、迷你牛角包同埋巴马火腿芝士串,实有一款啱你口味呀😌-食物味道方面,甜点我最欣赏就系英式松饼配玫瑰酱,浓郁嘅牛油味🧈配上香甜嘅玫瑰酱🌹味道好夹😋 而咸点我就最钟意巴马火腿芝士串,芝士够晒大块足料,咸香味十足🧀 份量对两个人刚刚好,真系超满足嘅下午茶时光☕️-除咗食物以外,套餐仲会附送一个红鹤三层食物纸架,好简单就可以自制三层high tea架,在家都可以有满满的仪式感🎀 另外仲包括一套餐具,里面有两只纸碟、叉、匙羹同埋两只胶手套,非常贴心💕