2014-05-24 1971 浏览
今日過咗去Red box食飯,因為唔知食乜好,咁啱行行下見到有一班大概5,6人一齊入咗間叫墾丁茶房嘅餐廳,我見個環境都唔錯,而且個2人餐$188都算吸引所以都想試下。我哋坐係外面嘅大梳好舒服,首先上咗6個小食: 1.海苔肉鬆胡麻黄瓜,第一啖以為個瓜壞咗因為個酸味好奇怪,但後來發現原來係加咗檸檬,食落又唔錯wor。2.沙茶炒蛤蜊雖然唔係好大碟但勝在隻隻有肉而肥美唔係得個殼味道亦good。 3.滷水雞翼拼蘿蔔,雞翼好入味,蘿蔔無渣但無味。4.鹽酥花枝丸唔算好彈牙,但味道都okay。5. 干煸炒四季豆standard。6. 鹽酥雞扒雖然d肉好嫩但係得塊皮有d味  。主菜香蒜葱味豬小排鍋,雖然賣相唔錯但個豬排比較乾又無乜味。反而覺得佢所有配菜例如伴碟嘅番茄仔,紅椒仔好入味酸酸甜甜仲好味道。不過呢個二人餐份量其實都夠三個人食 甜品係地瓜珍珠奶凍我覺得超級好味唔太甜而且加埋番薯粒同珍珠覺得好夾,啱哂本身唔太好甜嘅我。如果冇咗紅色有d藥水味嘅dressing更好 整體而言我覺得呢度嘅小食質素唔錯,適合happy hour飲嘢傾計。d staff 服務執枱都快如果能夠主動幫d客加水就更加好
我哋坐係外面嘅大梳好舒服,首先上咗6個小食:
沙茶炒蛤蜊
3.滷水雞翼拼蘿蔔,雞翼好入味,蘿蔔無渣但無味。
4.鹽酥花枝丸唔算好彈牙,但味道都okay。
5. 干煸炒四季豆standard。
6. 鹽酥雞扒雖然d肉好嫩但係得塊皮有d味

香蒜葱味豬小排鍋