Cambo ขุนทอง (The ONE)

2019-01-31 292 浏览
朋友喺美国住得太耐难得返香港一次,但佢竟然话想食泰国菜🤨好啦咁就揾间装修靓嘅坐得舒服嘅泰式餐厅聚一聚啦。我之前食过一次,印象就一般般,但就胜在地点方便,而且坐得舒服。饿底点菜,当然就两个人嗌咗三人份量。啲虾够爽口,调味足够,够晒辣,过足瘾👍🏻就咁睇以为得7只,原来中间仲堆埋左两三只👍🏻👍🏻生菜包就一般,而且份量唔算多。椰菜苗,味道够而且算新鲜,但有啲硬。见佢哋推介个青咖喱软壳蟹煲$98就试吓啦。一上枱就已经闻到都好香嘅咖喱味😋😋软壳蟹同啲薯仔炸到好香,外皮够脆口,就咁食都已经好好味,当然可以点青咖喱食啦,好夹好正。跟埋个法面用黎点咖喱汁食一流😋好罪恶😈好想叫碗白饭捞晒啲咖喱食😂追加左个芒果糯米饭做甜品,芒果唔酸好甜,而且糯米好香,又软又烟韧,好味👍🏻👍🏻👥服务方便:唔错,好乐意帮我地影合照,而且可以慢慢倾计唔会俾人催埋单👍🏻朋友食得开心之余,我都食得好满足。因为其实我系一个泰国迷,虽然系餐厅食冇泰国街头咁有风味,但都可以顶一顶瘾先👍🏻👍🏻
饿底点菜,当然就两个人嗌咗三人份量。
活虾刺身

猪肉生菜包

生菜包就一般,而且份量唔算多。
泰式炒椰菜苗

椰菜苗,味道够而且算新鲜,但有啲硬。
泰式青咖软壳蟹锅(配法包)

芒果糯米饭

Singha Draught
2019-01-28
活虾刺身
泰式青咖软壳蟹锅(配法包)
芒果糯米饭
Singha Draught