2022-05-30
有返晚市真係好!平時約fd食飯多數去西餐廳~今次轉左去食中菜!感覺很特別!而家氣氛幾好!如果堂食開到12點,我諗我地會傾到唔捨得走。我地去左旺角「茶皇殿」,都幾近旺角東站!店內光猛,又大,一入去已經覺得好舒服!員工的服務亦令我很滿意,有禮貌的招待,又介紹佢哋啲皇牌食品比我地。不過我哋人太少,怕食唔哂冇叫,佢都冇黑面👍🏻。我地叫左一個前菜,一個小食手拍青瓜海蜇($58)好好味~青瓜同海蜇都很爽口,不經不覺會一口接一口!金鑽豆腐粒($58)份量中等!3個人食都夠~我地每人都很左好多粒!炸皮薄得來又鬆軟!炸得來又不會覺得熱氣👍🏻另外點左3個主菜,各有特色!蜜梅柚子京燒骨($118)京燒骨啲汁酸酸甜甜,非常開胃!肉質亦不錯!送飯一流!3.6牛乳炒帶子($168)很喜歡呢道菜~真係食得出係用3.6牛乳炒嘅蛋!很香很嫩滑。帶子大粒,肉質彈牙,份量亦都ok!宮保蝦球($168)啲蝦好大隻!口感爽,蝦肉實正!很新鮮!配埋其他配菜(西芹、腰果)一齊食,別有一番風味瑤柱蛋白炒飯($118)我地亦叫左個炒飯送餸,份量都算多,而且炒得剛好~很香,不會很喊!如果下次再約fd dinner, 會再考慮食中菜👍🏻📌
我地去左旺角「茶皇殿」,都幾近旺角東站!
店內光猛,又大,一入去已經覺得好舒服!
我地叫左一個前菜,一個小食
手拍青瓜海蜇($58)
好好味~青瓜同海蜇都很爽口,不經不覺會一口接一口!
金鑽豆腐粒($58)
另外點左3個主菜,各有特色!
蜜梅柚子京燒骨($118)
京燒骨啲汁酸酸甜甜,非常開胃!肉質亦不錯!送飯一流!
3.6牛乳炒帶子($168)
宮保蝦球($168)
瑤柱蛋白炒飯($118)
如果下次再約fd dinner, 會再考慮食中菜👍🏻
📌店名:茶皇殿
📍地址:旺角奶路臣街33號依利 大廈2樓