2017-06-20 137 浏览
一直以來都好鍾意食十二味麻辣小當家,皆因我覺得佢係香港口味最正宗噶麻辣香鍋,而且食材好新鮮!食得好放心。近日得知開佐分店來奧海城,離公司好近,中午一放break就走過來食,終於唔使過海都食到麻辣小當家啦!!今次都係跟翻一直以來的習慣,揀佐孜然香辣鍋(雖然menu有兩粒🌶️,但可以要求改為小辣),一上台就香到痹,連影相都想快d影完就開動!除佐香鍋仲order佐涼拌土豆絲(唔辣),蒜香味同蔥香味較重,適合解辣!奧海城店午市套餐好豐富,選擇好多,今日揀佐素的重慶麻辣燙,內裡有芽菜、海帶、蓮藕等,湯汁似係水煮魚的汁,都幾香幾好味,但個人覺得辣佐小小。奧海城新店引用了「面譜」主題,餐具上都有面譜,加之印有「中國味道」四個字,好得意。「面譜」運用都係軟裝度有體現,呢面牆好醒目呀~係幅牆隔離仲有手繪壁畫,有小當家charlie個卡通樣,好趣稚!有埋呢幅畫,覺得成間舖頭個氣氛活潑好多呀。
孜然香辣鍋

麻辣香鍋

涼拌土豆絲(唔辣)

「面譜」運用都係軟裝度有體現,呢面牆好醒目呀~

(午市套餐)素麻辣香鍋
2017-06-19
孜然香辣鍋
麻辣香鍋
涼拌土豆絲(唔辣)
(午市套餐)素麻辣香鍋