餐厅: 大家樂
资讯:

2010-09-17 32 浏览
昨天晚上同朋友去新屯门中心朋友家,我们放工撘车入嚟新屯门中心商场睇下有咩好食,跟住见有大家乐,就嚟左呢度食啦.初初谂住食烧春鸡餐,谂住新嘢试下,但系朋友话唔想食咁饱,所以就叫左一个小炒老火汤套餐,另叫左一个焗猪扒饭一齐食啦.焗猪扒饭唔使等即刻就有,加3元配冻柠水,这里出名及好味的都始终系焗猪扒饭,都好大碟的,猪扒好淋身入味,好多蕃茄,个饭系炒饭底.朋友及我都好钟意食呀.有些西兰花配菜都好味.另一个小炒老火汤套餐,我地叫左通菜炒牛肉,老火汤系红萝卜粟米,一个白饭,一杯热茶,但我地都食唔到咁多饭,所以就冇要个碗饭,个汤都好大壶的,味道都好清甜及多料,我地两个都饮唔晒,通菜炒牛肉好味呀,牛肉好淋身入味,通菜都好青绿及唔老.朋友话如果呢度有小饭优惠就仲好,因女仔的食量都唔会好大,咁可以吸引又环保.

2010-09-16