Potluck Eatery

2021-06-24 91 浏览
第一次试呢间新开嘅cafe,用咗Openrice嘅8折订座优惠。一入到去已经觉得餐厅好阔落好舒服,无论系情侣撑枱脚定三五之己小聚都适合!今次两个人嚟,嗌咗香煎法式鹅肝多士、菠菜三文鱼薄饼同菠菜龙虾蟹肉意粉卷三样嘢。首先出场嘅系香煎法式鹅肝多士,冇谂过90几蚊就有两块咁大嘅鹅肝!鹅肝入口即溶,充满油香味。夹埋水蜜桃同蒜香多士唔会太腻,作为前菜啱啱好。跟住轮到菠菜三文鱼薄饼,好钟意呢度个pizza底做到咁薄,唔会太顶肚。佢嘅芝士同一般餐厅唔同,味道比较淡,同几软熟。最后嘅系菠菜龙虾蟹肉意粉卷,系最令人惊喜嘅一道菜!意粉皮入面包住嘅系啖啖龙虾肉!塞得满到连切开都要花啲力气。忌廉蕃茄汁味道浓郁。下次应该会约多几个朋友,咁先可以试多几样嘢。

下次应该会约多几个朋友,咁先可以试多几样嘢。
香煎法式鹅肝多士
菠菜三文鱼薄饼