2021-12-16 1635 浏览
小清新韩国餐厅。Banchan and cook 难得假日,揸车去左东涌东荟城买嘢, 自从商场大翻新之后人流越嚟越多,好多美味嘅餐厅进驻咗,今日就拣咗呢间韩式西餐厅😍 呢间餐厅系我第二次嚟啦, 第一次食咗个蛋包饭都唔错😋🌟韩式卡邦尼意粉卖相都几靓仔, 比起意式嘅卡邦尼意粉好明显忌廉嘅比例多好多, 香浓嘅酱汁加埋颇重嘅芝士味, 重口味人士至爱😆🌟慢煮羊膝配薯条分量劲大, 羊膝够淋,值得一赞系配埋半个焗蒜头, 味道层次更丰富,好好味😋🌟蜂蜜无骨炸鸡餐厅啲炸物出色, 炸鸡好脆里面juicy,薯条都一样, 唔会觉得好油, 炸鸡本身已经配有芝士粉同蜂蜜, 韩式风味十足, 餐厅仲配埋芝士酱同埋牛油蜂蜜酱,水准之作 👍🌟溶化朱古力除咗试到香浓朱古力奶嘅味道之余仲有大量半溶状态嘅朱古力,两种口感加埋,朱古力控必试😋🌟士多啤梨红桑子梳打食炸嘢点少得有气嘅冻饮,呢杯味道清新😃 果味十足配埋梳打,仲要唔会太甜,正👍🌟韩式杂莓牛角包窝夫好食嘅窝夫唔系度度有,自从有Croffle出现, 呢种牛角包质感嘅窝夫, 我觉得更好食😋 呢间真系做得唔错 ,微暖再加上外脆内软,有机会去一定要叫👍😋
小清新韩国餐厅。Banchan and cook

🌟韩式卡邦尼意粉

🌟慢煮羊膝配薯条