2018-06-24
星期五收工同男朋友Happy Friday就去左呢間,已經有好多人排隊既日本餐廳90分鐘放題,真係人山人海等左陣,終於到我地啦!我地兩個都叫左日本產黑毛和牛放題套餐$289。另外仲有5款湯底,我地叫左美肌鍋(即係雞湯)同千夜鍋(即鰹魚湯)等湯黎既時間就即刻去拎配菜除左有常見既配料,依到最surprise我係竟然有響鈴呀!即刻拎多幾件呀蔬菜既款式都幾多架,食多啲菜感覺都無咁熱氣飲品既種類都好多,有雜果賓治、竹蔗水同橙汁等等,另外仲有罐裝飲品例如可樂、烏龍茶湯底終於上場,首先係美肌鍋。佢用豬骨同雞肉淆製而成,再加上杞子可以潤肺止咳、明目養神,睇落已經覺得好補。我先飲湯,感覺真係好潤好補,不覺得肥膩千夜鍋係一個好清既湯,適合追求食物原汁原味既朋友主角來了!我地叫既日本黑毛和牛,肉質好靚,油脂分布得好平均另外仲有碟豚肉,亦非常高質我前面所講既響鈴好正呀,脆得黎唔會散哂。最後仲有四款haagen-dazs雪糕任食。成間餐廳既裝修都好時尚清新,唯一缺點係空間有點小,雖然佢會有塊板每張枱隔開,但感覺就焗促左啲有時行出去拎野食會唔小心郁到隔離枱既野
蔬菜既款式都幾多架,食多啲菜感覺都無咁熱氣
千夜鍋係一個好清既湯,適合追求食物原汁原味既朋友
主角來了!我地叫既日本黑毛和牛,肉質好靚,油脂分布得好平均
另外仲有碟豚肉,亦非常高質