2016-10-23 454 浏览
小时早上6点几, 柴湾街市黑忟忟, 我就上黎食早餐; 妈妈好锡我地要我地早餐一定要食得饱,食得满足个时既柴湾街市未装饰, 有d 污租~ 虽然怕..但系我好锺意黎食粗面,仲有老板娘既人情味~ 大过左读完书番黎都好少有时间系恭呢边食早餐~ 今日去完医院探朋友我忽然想起呢间"老"店, 怀念的"老"味道其实我都有d晏, 好彩仲有开同埋仲有位! 叫左个捞粗, 再加上入哂味既猪肠同萝卜, 加上一杯大柠孽乐。我好怕去其他地方叫猪肠, 因为一般都有阵味or 唔乾净, 但系黎到呢到我一d都唔担心~再者个大柠桨, 其实同碗面差唔多价钱, 但佢地真系绝配 我唔可以唔叫!  个面口敢一流, d饺餸又入咩味, 真系食一o旧少一o旧个时有d唔舍得食~~ 唔知几时可以再黎呢~ps: 见其他人系咁叫炸"九"菜饺, 个人唔佞呢种蔬菜, 你地ok既话~可以一试~

• 捞粗