2021-07-13 235 浏览
每个月都会同男朋友出去揾食, 食次黎到山林道呢间西餐厅绝对系因为佢门外既装饰而吸引我地入黎简简单单叫职员介绍左几款野食比我地西班牙辣椒仔看落好似平平无奇, 用上既亦只系简单既粗盐但食落无穷无尽既青椒香冲入味蕾, 口感带软熟, 盐香味刚好, 我同男朋友都不禁爱上了!饮品方面叫左2杯mocktail, 因为我地都唔饮酒, hahahhahaa一杯系香橙同芒果做成既mocktail, 而另一杯系带点花香味, 我自己就较为中意后者西班牙八爪鱼现焦糖蒜泥好中意呢度对小食/前菜都一丝不苟, 做到好精细, 呢个焗八爪鱼口感好新鲜弹牙, 食落食带有点咬口, 配上既焦糖蒜泥唔会过份地充满住蒜泥味, 反而系带住甜香味, 同八爪鱼都几衬, 而且佢地旁边既薯仔片都做到好香脆, 成碟不论系主角定配角都发挥得好好~好食就比我地食晒最后黎左呢个海胆带子意大利饭, 意大利饭做到有d生米口感, 但唔算太过硬, 比较偏向香港人口感, 意大利饭既汁做得比较杰, 同意大利饭融合埋一齐~海胆同带子都几新鲜, 得别系海胆, 平时食西餐最怕就会遇到唔新鲜既海胆, 但呢度唔会~ 成个饭都整得好好味食到咁上下餐厅都越黎越多人, 睇黎下
每个月都会同男朋友出去揾食, 食次黎到山林道呢间西餐厅
绝对系因为佢门外既装饰而吸引我地入黎
简简单单叫职员介绍左几款野食比我地
西班牙辣椒仔看落好似平平无奇, 用上既亦只系简单既粗盐
西班牙八爪鱼现焦糖蒜泥

食到咁上下餐厅都越黎越多人, 睇黎下次又会成为我地既基地
2021-07-08
用餐时段