2K
食晏時間同朋友經過呢度,見到小餐廳乾乾淨淨仲裝修得幾靚,咁就入去試吓😁我叫咗$29嘅「招牌涼拌麻辣涼皮」,已經配有蔥、芫荽、炸黃豆、青瓜絲、麻醬,再加肥牛同豬肚(各$12);涼皮上邊嘅餸菜擺得整整齊齊睇落好豐富😍;店員哥哥話涼皮係用綠豆做,食落非常幼滑,配蔥、芫荽、麻醬食好惹味,連埋脆卜卜嘅炸黃豆同切成細條嘅豬肚,簡直係blend in perfectly撈埋一齊食真係好正😋朋友叫咗$29嘅「麻辣豬骨濃湯米線」,配有蔥、芽菜、腐皮,再加咗腩肉、滷水雞腎(各$9);朋友話豬骨湯底濃郁美味,係一碗高水準嘅米線😋我哋仲叫咗小食「麻辣墨魚頭」同「泡椒蓮藕尖」,每款$38。「墨魚頭」有咬頭又鮮味,越食越開胃😆;「蓮藕尖」好嫩又爽脆,相當特別,好yummy😋仲有「熱玫瑰洛神花茶」同「熱蜜桃烏龍茶」,每款原價$28跟餐叫就$12,兩隻味道都有淡淡嘅清香,比較subtle, 食完麻辣食物後飲用,感覺舒服😌呢度幾乎每樣食物都有小驚喜😋,有啲出乎意料😆,仲有餐具同餸菜嘅presentation都幾靚,朋友同我都食得好開心,係一間值得支持嘅良心小店😋