夜晚去食記得要book 位,唔好懶,無book位又要去唔該預左受氣,6點半去到拿飛仔等walk in, 禮貌地問我有無book 位,無就只可以坐bar 台, ok 無問題我等, 等到7點幾眼見bar 台以外好多吉位無人坐,鋪出面都無book左位既人等入座,就系唔叫walk in 既人入去食野,ok 無問題帶位小姐一早講左walk in 只可以坐bar 台, 今晚聽住帶位小姐企門口叫90號無人應,跟住叫91號,之後叫92號。。。 我見入面bar 台仲有位好耐都無人坐,我入去問,話原來90號飛去左泊車,黎緊,唔俾我入去坐,如果甘既服務都幾體貼,但問題唔合邏輯,系門口無人應飛但又知道去左泊車,最後90號飛既人系廁所位後門入,黎到同晒好多鋪頭既人,師傅打招呼,有d 題示俾到我,等緊位時後面一家三口個母親已經等到唔耐煩,口爆話間野又系甘,有位唔俾人入去坐,唔知點派位,後尾去左隔離德美食,我已等左成粒鐘,見bar 台既人仲食緊野,其他位有位無人坐,半間鋪無人坐呀系!!!最後我等左一個鐘都系走左,食唔到,應該唔會再去
2021-05-30