2025-04-12
將軍澳南海岸既高質法國菜🇫🇷本身打算同屋企人食飯,但係大家都無idea去邊好,就醒起有日行將軍澳海旁個陣比呢間餐廳嘅裝修同環境吸引左,於是就決定同屋企人去試吓一坐低,店員就好熱情介紹餐牌, 我地三個人一唔覺意就叫左大概$600左右講下食左乜嘢先!🐮Beef Tartare + Sourdough $188冇諗過佢雖然系前菜啲嘢食都幾大份,用黑安格斯牛整嘅他他,再加上芥末醬同埋生蛋,口感滑順😋🐟Baked Halibut $248超級推薦🌟 焗比目魚肉質好柔嫩厚肉,忌廉汁同埋菠菜令到魚肉味道更突出,配搭鹹香可口的法式炸薯仔,而且有好多蜆,非常豐富味道好有層次的一道菜👍🏻Mini Beef Burger (3pcs) $148漢堡肉牛味香濃好juicy而且好厚一塊肉,中間嘅洋蔥經過焦糖化,味道甜甜哋,廚師將酸黃瓜放咗喺麵包上面,相信系為咗避免酸黃瓜出水嘅問題,足以見到餐廳嘅細心📍 Bistro La BaieShop No. 692, G/F Monterey, No. 23 Tong Chung Street, Tseung Kwan O#將軍澳美食 #將軍澳 #將軍澳南美食 #將軍澳法
講下食左乜嘢先!
🐟Baked Halibut $248
Mini Beef Burger (3pcs) $148
📍 Bistro La Baie
#將軍澳美食 #將軍澳 #將軍澳南美食 #將軍澳法國菜 #香港美食#香港法國菜 #法國菜