2020-04-18
#物有所值的車仔麵#繼續黃色經濟圈 一間值得支持嘅車仔麵小店💜 將軍澳朋友有福了🤤一入到去已經俾環境吸引左,老闆將兩部單車放左係當眼位置,好吸睛,近排非常時期,小店嘅員工唔多,所以要有心理準備野食會上得慢🥺不過車仔麵好難得冇味精!車仔麵嘅餸同麵都比出面多,性價比係將軍澳區入面黎講好高😍小食:1. 雞絲粉皮🤤粉皮好滑,俾左好多雞絲我地,重點係落左好多麻醬🤤🤤(其他地方落麻醬好小架)湯底:1. 蕃茄濃湯濃郁的蕃茄,比連鎖店落得更足料🤤,餐廳仲俾左好多大大粒蕃茄,要試!2. 麻辣湯我本身唔太食得辣,所以湯底對我黎講係偏辣,只係試左一細啖,個種辣令成個麵嘅層次唔同左🤤必點餸:1. 陳皮魚蛋好難得到有陳皮魚蛋做車仔麵餸,呢間嘅陳皮魚蛋好彈牙,一咬落去仲要好有陳皮味😍2. 墨魚丸唔係一般冰鮮嘅墨丸🤤入面有一粒粒嘅墨魚肉3. 豬軟骨本來以為佢係黑醋豬軟骨🤪原來唔係,不過麵都好入味好林
#繼續黃色經濟圈
1. 陳皮魚蛋
2. 墨魚丸
唔係一般冰鮮嘅墨丸🤤入面有一粒粒嘅墨魚肉
3. 豬軟骨
本來以為佢係黑醋豬軟骨🤪原來唔係,不過麵都好入味好林