2022-11-30 551 浏览
见朋友特别山长水远买家庭装雪糕返屋企, openrice又好多食评赞扬开心果味,作为一个开心果迷,当然要去试下呢间开心果味的gelato海港城门市可用$150减$50优惠卷,下午4点左右去到, 大排长龙,起码有10个人系到排队等买雪糕到我买果阵,我买左Large有4球雪糕,openrice食评建议最先叫较浓厚口味例如朱古力,之后先叫轻身的口味例如开心果,因为最迟叫的会系最上面当然我有跟建议啦,叫左朱古力👉🏻棒子酱朱古力片👉🏻开心果👉🏻椰子冻柜入面好多雪糕都差不多清哂袋,员工当时refill紧开心果味见到员工会刮起一大旧gelato然后再分一半,令我兴奋左一下又失望😂 一球份量应该一岁婴儿拳头份量肉眼可见佢每个味分量都唔太一样,我见朱古力系比较大份量的,开心味椰子比较小份量,其实我想要多d开心果味啊😭我估系同佢先后次序有关?见个clone太多啦无位啦之后要少返d? 雪糕到手后,可见如果large 佢系会平均放4边,进食果阵无先后次序问题的一只口味我大概食左5-6啖左右,openrice见到有食评话海港城系会比较细,东荟城会比较大,可能真系因为有coupon关系,而需要将货就价?椰子味比较
椰子味比较淡口味,作为进食第一口系几好
开心果味如我期望,有浓厚开心果香味
榛子朱古力有惊喜,样子味香浓仲有朱古力碎, 口感丰富
朱古力味,味道浓郁,唔知系味因为份量相对较多,会愈食愈甜,有少少那喉的感觉,令我觉得如果少d朱古力多d开心果就好🥲
Clone加左开心果碎,开心果迷表示好好食好满足,同无味相比加左朱古力酱开心果碎真系好食好多
注意:雪糕好快溶,要同时间竞赛🐢