2022-05-15 39 浏览
感謝餐廳為我同伴侶製造周年紀念嘅回憶備份。雖然係只係簡單既open rice 備注,但係餐廳就將依樣備注牢牢記住,用心為客人準備屬於佢地既回憶。當我同伴侶剛坐低,員工已經為我地拍照留念。我同伴侶都冇留意員工既行為,繼續享用佢地用心製作既佳餚。當主食部份差不多完結既時候,員工將糕點同埋一張即影即有既相(就係剛剛就坐既時候影)連同乾花一同送上。(沒有事先附加費用)依份回憶的確係好窩心,亦都令我好明白店主用Memoir 依個字既初衷。好感動香港仲有依一份既溫情,為短短一個晚餐加添一份屬於我倆既意義。─────────────────────餐飲方面都非常之好,特別要推薦牛排俾大家一試。Medium rare 處理得非常好,油香同埋肉汁都鎖實。配合胡椒鹽同埋自家醬汁都唔會太咸同濃味,連配菜等等冇咁起眼既食材都以香草封煎,的確係誠意之作。店員都非常有禮,除左基本落單外,都會主動問客人有冇其他需要或者係覺得食物質素如何等等。比較值得一提既係,佢地唔會忽略客人檯面有冇位亂咁上菜。每次收碟前都係先望客人既用餐情況,再問客人。整體用餐體驗真係好好,利申非打手,真心欣賞餐廳用心打造"Memoir"
感謝餐廳為我同伴侶製造周年紀念嘅回憶備份。

─────────────────────

2022-05-14