12月6日, 食过维记嘅热辣辣猪润面之后, 我们开步到长沙湾继续我们的九龙西试食之旅~ 食完main course, 当然系时候食埋个甜品啦! 经过咗2间分店都冇入, 梗系去番总店啦~::: 杂果杯杯冰 ::: $23哗~!! 放弃咗试呢度2样镇店之宝幻彩明珠同summer, 但系呢个杂果杯杯冰一d都冇令我地失望!! 虽然天气冻咗, 但系望到眼前呢个巨大嘅冰山, 我地都面无惧色, 开行turbo誓要将冰山劈开! 个冰山真系超级实的的, 几乎要用羹凿先食到架! 又芒果汁又炼奶咁捞埋d冰真系好好味~ 而且d西瓜蜜瓜哈蜜瓜芒果奇异果又新鲜又大粒又甜~~~ 底下仲有红豆添~ 真系十个爽!!::: 糖不甩 ::: $86粒浑圆嘅暖暖糖不甩同大量花生粒真系好吸引! 糖不甩非常之咁烟韧碌埋d脆脆嘅花生粒超正真系好满足呀~ $8好平!!呢条街角附近夹埋都有三间松记咁多! 不过我地都系去番最多人食嘅总店开餐~呢度d甜品好味, 虽然唔系话超级好味或者特别, 但重点系超多款式!! 真系梗有一款arm你食!

::: 杂果杯杯冰 ::: $23

::: 糖不甩 ::: $8