2020-04-04 5772 浏览
西餐好多时都用咗好多酱汁去调味,令到原先既食材都变咗唔同既味道。不过嚟到呢间餐厅就完全唔同!佢哋每款菜式都可以食得到食材既原汁原味,唔会畀调味掩盖咗真实既味道,唔错!今次一行3人,可以样样都试吓,先嚟一个香茅白酒煮鲜蚬,蚬肉好厚身鲜甜,肉质实在,唔系白蚬咁虚芜,所以特登问吓店员系乜嘢品种,佢话呢只叫灰蚬,umm........好少见噃~~至少自己去街市买唔到~~汤头非常清新,蚬肉火喉啱啱好,唔会过熟,保持到爽口感!然后叫咗另一道烧风味海鲜盘 ,$158有齐波士顿龙虾、青口、蚬、墨鱼串、黄金螺,摆碟好精致,烧得好香口,加埋酱汁好惹味呀~主菜方面,点咗澳洲草饲肉眼扒8安士配烧汁,又系$158,呢个价钱抵过去茶记,平过去花园,质素同酒店相若,份量亦畀到足,味道仲好有牛味,我真系谂唔到有乜理由唔拣佢、仲要去茶记花园呢啲低端选~~~另外拣咗个烤鸡肉牛肝菌扁意粉,牛肝菌既菇香好清新,意粉烟靭有口感,鸡扒嫩滑唔会有雪味,ok㖞~最后叫咗个Tiramisu,我自己就会偏受重酒味,但呢款唔系,不过就好啱同行既细路仔食,仲嫌我食咗一啖分薄咗佢添~今次拣咗夜晚去食,咁工业区都预咗少人,所以都食得好安心,入场
汤头非常清新,蚬肉火喉啱啱好,唔会过熟,保持到爽口感!

今次拣咗夜晚去食,咁工业区都预咗少人,所以都食得好安心,入场时亦会先消毒,亦见到店员无嘢做时就会到处用消毒酒精抹干净,所以成餐饭都食得好安心~~
2020-03-25