2019-10-29 57 浏览
✏️咸牛肉芝士西多士 ($69)佢其实仲有一款流沙奶黄西多士 不过见到呢个系咸嘅馅好似特别啲 就想试下😎不过我估唔到佢原来嚟到面头系淋咗糖浆🍯内里系热熔咗嘅芝士配咸牛肉 食落咸咸 甜甜有几夹㖞🤪不过个西多系炸得唔够脆身 同埋食落油腻感有少少重 容易滞啲不过值得一阵系面头嘅熊本熊装饰真系好靓🤩其实系一块糖霜曲奇嚟但系好有心思啊🐻〰️✏️紫芋流沙包 ($49)虽然佢唔系流沙效果😂😂但系入边嘅紫薯材料真系非常足料啊个人最钟意系佢食落唔甜 完全唔会好似出面某啲紫薯嘅制品会落太多人工调味或者糖 令到食落味道好假佢嘅紫薯系天然紫薯磨做蓉咁 无添加嘅感觉 味道唔错🤪〰️✏️黑白芝麻卷 ($39)每次见到芝麻卷都要讲句 而家真系唔系度度有得食 所以见到就要叫🤩个份量比我想像大 同埋佢好粗身😂食落口感好扎实 虽然都有少少弹牙 不过都系偏实 觉得可以做返弹牙少少会更加好食😛芝麻浓度比想像中高 但系甜度都俾我之前食过嘅甜咗啲 但整体系唔错😎〰️✏️瑶柱灌汤饺 ($69)个灌汤饺系用熊本熊公仔头盅装住 造型已经好加分🐻灌汤饺味道就正正常常 不过个皮好脆弱 就一不就烂😂变咗食起上嚟嘅时候有少少唔方便内里嘅料都几足 想打卡或者
✏️咸牛肉芝士西多士 ($69)

不过我估唔到佢原来嚟到面头系淋咗糖浆🍯

内里系热熔咗嘅芝士配咸牛肉 食落咸咸 甜甜有几夹㖞🤪
不过个西多系炸得唔够脆身 同埋食落油腻感有少少重 容易滞啲
〰️
✏️紫芋流沙包 ($49)

虽然佢唔系流沙效果😂😂但系入边嘅紫薯材料真系非常足料啊

佢嘅紫薯系天然紫薯磨做蓉咁 无添加嘅感觉 味道唔错🤪
〰️
✏️黑白芝麻卷 ($39)

〰️
✏️瑶柱灌汤饺 ($69)

个灌汤饺系用熊本熊公仔头盅装住 造型已经好加分🐻

内里嘅料都几足 想打卡或者钟意食灌汤饺嘅朋友都可以试🤪