2014-02-11 3516 浏览
冻冰冰最好梗系拾下拾下!o系和味菜馆打边炉感觉好新鲜,因为真系好多个第一次!第一次街边用炭炉打边炉;第一次食鸡肠;第一次食听都未听过既猪心顶!咩黎架!好特别既食材!! 本来可以再多一个第一次,用羊腩煲做汤底,但有同行朋友怕酥所以作罢,改用猪骨汤底,一样味美。 d鸡肠肥到呢,无念过食鸡肠肥美程度可以同拖罗比美!唔使讲胆固醇超高,一致认为一年一次好啦!猪心顶好爽脆,有少少似墨鱼片。 不得不提呢度帮忙加炭既伯伯,隔住条毛巾就单手(系单手!)拎起个滚紧既锅放炭落个火炉度!好牙烟咁,每次加炭都有d惊,但又不得不佩服佢纯熟既技术!
冻冰冰最好梗系拾下拾下!

猪心顶(上),鸡肠(下)
题外话/补充资料: 天气冻o系街边打边炉最大问题系个个著到成只粽咁,本来地方唔大既和味就更加迫喇,4人帮衬会坐得较舒服。 枱非常有限,想食头轮要尽早,是夜友人6:45已抵达和味,7点先到既就祝君好运~
2013-12-29
猪心顶(上),鸡肠(下)