2015-02-21 597 浏览
这夜我约几位闺蜜在旺角饭聚, 女生饭局又怎少得甜品, 但我们想找个宁静的环境聊聊天, 就到位于旺角边皮远DD既地方, 贪佢静静地又唔驶等咁耐, 除左平时set dinner, 咁岩过几日系情人节, 仲多左个情人节dinner DD餐汤, 小食, main course, 同甜品, 二个人$388, 岩哂D想经济D过既朋友~先上台鲜浓蕃茄汤, 浓浓的蕃茄味, 汤内充满蕃茄蓉, 口感较杰身, 味道还是不错的~ 另一款餐汤, 忌廉磨菇汤, 好稀呀~饮落去似中汤, 怪怪似的 唯一是餐包是麦包, 比起蒜蓉饱健康得多芝士焗薯条, 呢个真系大推!!! 芝士尚算热, 因为一冻左就硬版版, 薯条淋左D, 如果脆一点会更好, 盛装薯条的大碟能保持个热度, 食到尾仲有微温, good!!睇下个芝士焗薯条, D芝士真系拉到丝架~芝味浓郁~香煎带子伴蟹肉意大利饭, 带子煮得刚刚好, 不会over cook, 意大利饭煮得外硬内软, 抵赞! 亦算足料, 味道不会太漏, 几个人share就岩哂啦~红酒T骨牛排, 我地叫左medium, 哈哈, 朋友担心我会问系咪心型牛扒, 盛装牛扒的碟很占位, 切切下几麻烦, 事
DD
唯一是餐包是麦包, 比起蒜蓉饱健康得多
芝士焗薯条
睇下个芝士焗薯条, D芝士真系拉到丝架~芝味浓郁~
香煎带子伴蟹肉意大利饭
红酒T骨牛排
红酒T骨牛排, 我地叫左medium, 哈哈, 朋友担心我会问系咪心型牛扒, 盛装牛扒的碟很占位, 切切下几麻烦, 事关张台唔系好大, 牛扒睇size都算大份, 唔韧得来有肉汁, 合格之选
法式酥脆羊架+芝士蒜蓉牛油焗龙虾
法式酥脆羊架同芝士蒜蓉牛油焗龙虾, 羊架外皮酥脆, 但本人觉得整体较腻, 幸好肉质仍有肉味; 芝士蒜蓉牛油焗龙虾, 焗后的龙虾金香吸引, 可惜芝士味遮掩了其他味, 而焗龙虾时间过长, 以致偏干了, 未有弹牙口感
玫瑰天使蛋糕
吱满玫瑰花的玫瑰天使蛋糕, 有深浅粉红色的玫瑰花, 女生们见到也心花怒放吧! 卖相认真是拎满分喔
切下, 发觉内面系芒果mossue cake, 可惜不是我杯茶(利申: 我唔食芒果的~), 只有交给朋友代劳了
焗雪山热香饼
焗雪山热香饼, 似双层sponge cake咁香软, 沾少许蜜糖一齐食更更正, 雪糕比想像大溶得慢, 可惜on top旧蜜糖食落有渣, 叫做扣左丁丁分数啦
75%朱古力心太软pancake+云呢拿雪糕
75%朱古力心太软系边? 之唔系收埋左系pancakes入面, 云呢拿雪糕上面仲加左只蝴蝶仔, 好吸晴丫!!!
75%朱古力心太软pancake+云呢拿雪糕
切开pancake后, 朱古力流心效果明显得多, 75%朱古力唔太甜, yummy!
悠然的环境令我地几个闺密, 吃吃聊聊十分愉快, 呢到好岩情侣同三五知己聊天饮野, 食物还是甜品较吸引, 听闻waffle也很名的, 如果下次来要试试他们的waffle喔
2015-02-12
香煎带子伴蟹肉意大利饭