2019-07-07 79 浏览
想同姊妹慢慢食,慢慢傾,所以搵左間係太子既打邊爐,地點方便,又唔洗趕住食,開到一點半架。估唔到平日都咁熱鬧,好彩有得訂枱,雖然叫大排檔,但就好似酒家咁,係室內有冷氣,環境舒適,一d都唔迫架。食材選擇都好多,價錢非常大眾化呀,精選盛肉好抵食,一定要叫呀。今次叫左鴛鴦鍋,沙嗲湯底夠晒濃郁惹味。食物份量十足,款款都大大碟架,其實雞子都好大粒,只係放係巨型響鈴隔離,所以顯得比較細小。雞子好鮮唔蘇,響鈴質素都好好,食到最後都保持到脆卜卜。肥美鵝腸真係好肥味,爽口既鵝腸帶底住少少既肥膏,好好味呀。最重要係洗得好乾淨,咁大碟我都食得晒呀。鯪魚豆卜,豆卜用鯪魚肉釀到脹卜卜咁,魚肉鮮甜冇碎骨,煮好都冇分開架,豆卜索左清湯又甜又鮮,用沙嗲湯底煮就又香又辣好惹味。鮮冬菇好新鮮,大大隻肥嘟嘟架。最愛鮮魚頭,脆鯇魚腩,魚只要夠新鮮就一定好食,所以各位可以放心叫,魚頭仲要大大個架。食到最後得返我地,店員都冇黑面或者表演得趕收工咁,值得一讚。

今次叫左鴛鴦鍋,沙嗲湯底夠晒濃郁惹味。

雞子好鮮唔蘇,響鈴質素都好好,食到最後都保持到脆卜卜。

鮮冬菇好新鮮,大大隻肥嘟嘟架。