2023-02-16
咁啱係杏花邨行完街,就去覓食,見到有一間日本餐廳,一間好耐之前已經聽過,專食地獄拉麵出名既別府駅前料理,咁啱佢做緊激安祭就入嚟試吓佢個Menu有唔同嘅拉麵壽司炸物,而最吸引到眼球嘅就係激安祭既menu見到個宮崎牛好吸引,所以就嗌左宮崎牛壽喜鍋同火灸牛丼,另外見到柑橘鰤魚都好特別,嗌埋個刺身首先嚟到既係油甘魚刺身,有5件,每件都超級肥美,入口清甜,完全唔腥,好香魚味,連友人平時唔食生魚都接受到緊接住嚟既係牛丼,有大概5大塊既牛,睇得出好肥美,飯係用左日本米,煙韌有咬口,仲攞咗少少牛肉汁,成個配搭好match一啖接一啖之後就嚟到,我最期待嘅壽喜鍋,有五大塊油脂分布平均嘅牛肉,跟住壽喜鍋裏面有冬菇金菇娃娃菜同埋粉絲將牛肉放入鍋底入面淥5秒夾起,牛肉唔會太熟但又吸到湯底再加埋蛋漿,牛肉入口即溶 加埋甜甜地嘅豉油,非常好食,值得一提嘅係個粉絲吸哂壽喜燒嘅精華,少少鹹但好食
將牛肉放入鍋底入面淥5秒夾起,牛肉唔會太熟但又吸到湯底