2022-12-18
天寒地凍最啱打邊爐🍲 今晚寒冷天氣警告生效,近近地去將軍澳Popcorn食日式火鍋放題,呢間已經係第二次到訪,位置方便易搵,裝修好日式,食物擺放整齊乾淨企理,難怪咁多捧場客👍👍🌟日本黑毛和牛120分鐘放題$428/位四季文昌椰子雞湯黃金壽喜燒+$10🌟口味嘅嘢人人唔同,一人一鍋最方便,唔使遷就😌 我哋每人揀咗一款心水湯底,椰子雞湯充斥椰子香味,就咁飲好鮮甜,難怪咁受歡迎👍🌟食和牛最鍾意撈埋蛋黃一齊食,揀黃金壽喜燒湯底就啱晒,蛋黃醬汁令和牛層次更豐富,口感更滑溜🥰🌟配料:主角日本黑毛和牛叫咗勁多碟,勢要食返夠本🤭無論用雞湯或者壽喜燒湯底一樣咁出色,勁有牛肉味,軟滑口感,入口即化🥰 一定要留返個胃食其他嘢先得😆 阿古豬五花肉同梅肉都係必食推介,食落有豬肉香味,肉質扎實,好味到唔記得影相添😆 仲有羊肉卷,蝦滑,和牛肩胛肉,雞肉,一口牛,牛柏葉,牛肚,海鮮拼盆超新鮮,仲有各式各樣配料多到數唔晒👍👍 出邊仲有勁多選擇,日式丸,魚蛋等全部都好高質😍 蔬菜類擺放整齊,感覺好乾淨又新鮮,飲品櫃擺放具特色嘅洛神花茶同各款口味嘅涼茶👍最後當然要再自製蛋餅加雪糕啦,仲有棉花糖同各式朱古力碎做襯托,賣相吸引,
🌟日本黑毛和牛120分鐘放題$428/位
四季文昌椰子雞湯
黃金壽喜燒+$10
🌟配料:
最後當然要再自製蛋餅加雪糕啦,仲有棉花糖同各式朱古力碎做襯托,賣相吸引,有顏值兼有內涵,好得✅
臨走前見到店鋪有售具香港特色嘅小食,當然唔好錯過啦$99一套三盒:叮叮糖,花生糖,牛耳餅,全部新鮮好味🫶🏻🫶🏻