2023-02-28 31 浏览
好朋友生日又鍾意食Omakase所以打電話去銅鑼灣(鮨悠)訂位食餐好嘅😋!這裏環境寬敞,大約有八至十個座位,入座後我們點了(悠)這個每位$999套餐,裏面有前菜三品、刺身四款、和食、手握壽司八貫、湯同甜品!前菜三品有蟹肉羊羹,口感好似食緊啫喱幾特別,黑糖仙人掌刺身,呢個都係第一次食的,甜甜地好爽口,另外仲有白梅貝,好新鮮好好食!刺身四款有沙鰈魚、赤貝和日本鮟鱇魚肝,沙鰈魚切得好薄晶凝通透好鮮甜,赤貝色澤新鮮,就咁食不用任何醬汁已經鮮味十足👍日本鮟鱇魚肝入口又香又滑,有回甘嘅味道,正!手握壽司八貫北海道帆立貝,加入少量柚子帶出清香,肉厚爽身。梭子魚壽司輕輕火燒過油脂滲出,上面加上芝麻味道更加提升👍吞拿魚壽司入口軟嫩即溶,好肥美,牡丹蝦壽司,師傅將新鮮嘅蝦去殼,蝦肉爽口鮮甜配搭燒香左嘅蝦頭膏,味道一流,更加有層次。馬糞海膽壽司,海膽味道濃郁,入口幼滑,每一啖都充滿甘香🤤山椒舞茸菇清湯熱辣辣帶有少少微辣嘅湯,飲完好暖胃👍!水信玄餅水信玄餅本身沒有太大味道,主要伴隨旁邊的黑糖和紅豆一齊食,口感同味道更加有層次🥰

前菜三品

刺身四款

手握壽司八貫

山椒舞茸菇清湯
熱辣辣帶有少少微辣嘅湯,飲完好暖胃👍!

水信玄餅