2020-04-29 28 浏览
食日本拉麵要正宗嘅我 今日搵到間正野 首先覺得佢裝修有心思 因為卦左好多日本鬼怪同埋金色狼牙棒 同佢鬼金棒個名襯到絕👹講番野食 佢好專門咁做幾款嘅拉麪同肉飯 冇其他小食嘅 我係莞茜控 所以即叫莞茜味噌拉麵 值得一提嘅係湯底麻同辣程度可以轉 我中意辣(但其實又唔太食得辣🤪)但討厭麻 就可以揀小辣走麻 貼心又有特色💜 上到枱就見到一片綠草坪🤣 因為成個碗係鋪滿晒莞茜!正到!😍 個湯好香濃 筆一羹加一大堆莞茜飲落去 係天堂🤤 呀媽叫左增量叉燒味噌拉麵 其實鬼金棒9成食物主角都係舊叉燒 呢碗嘅分別係佢舊叉燒大一倍😋 佢係用左咸甜比例調得好好嘅汁煮左好耐而成 因為佢size唔細 但可以入口即溶🤤🤤 油脂部分滲出好甘香嘅味道 omg 腩肉控必試!最後都加左個肉飯share 試試佢 其實都係果個腩肉 不過佢冇湯 所以汁嘅甜味食得出會濃少少 甜啲啲 送飯good

2020-04-28