2021-07-21 850 浏览
好似好耐冇食过鸡煲,原本谂住搭巴士去第二度食㗎啦,点知喺巴士站见到呢间鸡煲好似唔错,所以就食埋先走。我哋两个人叫咗半只招牌bb辣鸡煲,佢啲鸡都好滑,而且都好多旧系啖啖肉,味道方面都唔错,够晒入味又够晒麻,绝对值得再返嚟食。食完鸡煲一定要打边炉,打边炉就一定唔少得食牛肉,我哋拣咗个安格斯牛小排,一拎上嚟已经见到佢啲花纹好靓。渌完都仍然见到佢啲油脂分怖好平均,好香牛味又够晒林,坚正。之后我哋叫咗一个手工四宝丸,分别系墨汁墨鱼丸,墨鱼丸,虾丸同埋鲮鱼丸。其中我觉得佢个墨汁墨鱼丸几好食,因为咬开仲有粒粒墨鱼肉,够晒弹牙。原来我哋见到佢有一个几特别嘅系爆芝紫菜响铃,首先佢系新鲜滚热辣即叫即炸,所以绝对系脆卜卜。而佢中间除咗包左紫菜之外仲有芝士,呢样野都几特别,啱晒啲芝士迷。食完咁多油腻野梗系要食返啲菜,等自己内心好过啲,所以我哋拣咗油麦菜,佢啲菜都几新鲜,可以索下油。嘢饮方面朋友就叫咗杯咸柠七,我自己就试咗佢哋嘅玫瑰柚子。不过佢哋个玫瑰柚子真系太甜,都唔系好饮到玫瑰或者柚子味,所以都系饮返可乐会好啲。

渌完都仍然见到佢啲油脂分怖好平均,好香牛味又够晒林,坚正。

2021-07-19