2022-11-27
身為一個姆明粉絲,見到有姆明聖誕🤶限定主題,一定要去朝聖打卡一下啦,Phi 推出多款可愛姆明族造型的食物,包括梳乎厘、姆明造型全日早餐、青醬大蝦意大利飯及特色飲品。佈置真係好靚,做得好仔細,每張枱都有可以打卡嘅位置,特別一讚係本menu,做得好認真,好似一本書咁,勁靚😍1️⃣ 北歐芬蘭溫馨全日早餐 $122心心眼😍姆明pancake好吸晴,仲配埋個蜂蜜,整個全日早餐都好豐富,有大啡菇、煙肉、香腸、煙三文魚、牛油果🥑煎蛋、茄汁豆、車厘茄,煙肉好香口,大啡菇都仲好juicy。2️⃣ 史力奇的青醬大蝦意大利飯 $98意大利飯個質地唔會太硬,蝦肉🦐都幾多,不過史力奇芝士個樣就唔係好出到,份量都足夠,味道都不錯。3️⃣ 粉紅冬日姆明谷梳乎厘 $155最期待就係呢個梳乎厘 ,果然無令我失望😍有大大塊姆明同呀美嘅餅乾,打卡一流,梳乎厘好香蛋味,空氣感十足,非常鬆軟,可以配埋cream一齊食,仲有好多士多啤梨,原來入面仲一球雪糕,好好味呀😋4️⃣ 淘氣阿美的粉紅冬日 $58佢其實係白朱古力奶,入邊有好多士多啤梨肉,好fresh又唔會太甜👍🏻5️⃣ 姆明冰雪探險 $52呢杯印有姆明頭像嘅其實係椰子咖啡,一飲落去就好有椰子香
1️⃣ 北歐芬蘭溫馨全日早餐 $122
2️⃣ 史力奇的青醬大蝦意大利飯 $98
3️⃣ 粉紅冬日姆明谷梳乎厘 $155
4️⃣ 淘氣阿美的粉紅冬日 $58
5️⃣ 姆明冰雪探險 $52
呢杯印有姆明頭像嘅其實係椰子咖啡,一飲落去就好有椰子香味,反而咖啡味唔太濃,仲有塊聖誕樹🎄曲奇餅,都幾好食。
各間分店更設有姆明主題佈置,仲有限量發售的姆明珍藏咖啡禮盒。
PHI Coffee & Pancake 其他分店地址:
美孚新邨百老匯街69-119號地下91A號舖