2018-05-08 85 浏览
好興奮!岩岩睇完期待已久既復仇者聯盟3,精神仍然處於抗奮中。亦正正係帶住呢個心情去食放題,食慾更加係大增。呢家神輿位於旺角,係裝修上都別出心裁,似要打造日本神社既感覺,係呢一方面值得一讚。放題紙係以書簿形式擺放於枱上,要點邊一類就摵下果一頁。所謂一斑窺豹,刺身既質素係某程度上都可以反映一間日式餐廳既水準。我地先點左甜蝦、帶子、吞拿魚等。刺身既溶雪程度處理得恰好,不會成冰狀 但仍維持足夠既低溫 所以刺身仍帶有清爽既口感,特別推薦甜蝦,鮮甜味十足。壽司我地亦都點左7、8款左右,份量細細份,可以食多幾種唔同口味,分別有鰻魚、左口魚、帶子、玉子。其中我最期待既係鰻魚同左口魚壽司,鰻魚肉燒得唔會太老 再塗上一層薄薄既鰻魚汁 配上壽司飯平衡口味,絕對可以再order多幾件。而左口魚壽司則唔係間間放題都會有得食,所以我都會逢有必叫,左口魚既魚油感係獨特而又其他壽司不能比美。當然唔少得另一半最愛既天婦羅。天婦羅蝦既外層炸粉炸得好脆,咬落去好明顯聽到chok chok聲,但略為炸得太乾身。天婦羅蕃薯則炸既火喉控制得比較好,蕃薯肉帶有香甜味。少不得一d串物同小食。圖中既酒煮扇貝但得一點,味道較為清淡,但卻

放題紙係以書簿形式擺放於枱上,要點邊一類就摵下果一頁。

少不得一d串物同小食。圖中既酒煮扇貝但得一點,味道較為清淡,但卻比到我一種日式風味既感覺

最後當然唔少得甜品,神輿既甜品選項比較少,但就貴精不貴多。我地點左抹茶雪糕同和果子,雪糕抹茶味濃郁,和果子則煙煙韌韌,作為飯後甜品一流

一路暢談電影劇情,一路痛快吃喝,都咪話唔滿足。