2008-02-22
又聽又寫又諗地過了3 個鐘, 2:00pm 落到中環又餓又頭痛, 0拿0拿臨入0黎叫個蔥油雞扒撈丁($36), 加個凍奶茶(加$2).凍奶茶先0黎, 依然奶味茶味50:50, 味道絕對無問題, 不過d 冰比上次更多(上次已經好多了!), 唯有飲得快d, 等佢無得沖得太淡, 睇0黎以後即使天氣好熱, 都係要叫熱奶茶先得了!因為有次0係隔0黎(新店) 食的心多多撈丁太唔好食, 一心諗住0黎舊店呢邊會好食d, 但原來係錯0既-- 蔥油雞扒撈丁賣相一樣求其, 雖然係招牌0野, 但雞扒好鹹, 好乾又幾硬, 蔥油落得太少, 唔係好撈得晒d 出前一丁, 認真唔得; 好在出前一丁叫做幾爽口.環境都係咁, 懷舊又幾迫夾; 招呼就無特別.埋單$38, 上次覺得肉赤, 今次都唔例外... 縱使係咁, 我相信我仍然會再0黎, 因為食了咁多次都依然未試過佢的咖央西多@_@ 唔知到時試過之後會點呢? 如果唔好食的話, 仲會0黎飲奶茶嗎?我都唔知.
環境都係咁, 懷舊又幾迫夾; 招呼就無特別.
我都唔知.