2021-10-04 169 浏览
閒日試吓新餐廳!Lunch menu幾抵食,$60-$100咗右,仲有大概6-8個選擇。(無影餐牌就唔記得晒🥴)先講餐湯,侍應介紹係辣蕃茄湯。咁我哋其實就唔怕食辣,個湯亦都只係微辣,仲好refreshing添!但係通常剩係得一款嘅餐湯好少會做呢類特別口味,因為小朋友實唔啱食。更有趣嘅係,我哋食食下,隔離檯坐低,個餐湯就變咗椰菜花湯,仲有麵包跟。咁我就好疑惑其實係咪應該有包嘅🤨 but anyway!跟住到我嘅蟹肉意大利飯,椰子味嘅意大利飯配搭好新鮮,又意外地好食,唔會好似平日好重cream嗰啲咁膩,入面仲有好多一粒粒嘅椰子。嗱,之但係咁,啲椰子係堅·硬嘅🗿!細細粒嗰啲都還好,食落脆口,但係有啲大粒少少嘅真係好硬。小朋友或者老人家唔小心我真心驚會崩牙。同埋,好多蟹肉菜色都會出現嘅問題——有少量蟹殼🦀。如果可以更小心就更好喇!仲有個雞扒椰汁飯,係見到隔離檯嗰碟好似好好食而叫嘅😆 啲飯好散,有啲凍⋯⋯ 雞扒好香,肉滑但皮韌,好神奇。總括嚟講,我覺得食物調味係唔錯,但係execution 需要再細緻啲。另外,我諗因為都仲係開業初期,好多嘢都好混亂。例如嗰個我唔知有冇嘅餐包,例如食雞扒唔畀刀,例

辣蕃茄湯

椰子蟹肉意大利飯

雞扒椰汁飯
總括嚟講,我覺得食物調味係唔錯,但係execution 需要再細緻啲。另外,我諗因為都仲係開業初期,好多嘢都好混亂。例如嗰個我唔知有冇嘅餐包,例如食雞扒唔畀刀,例如我兩杯熱飲都無畀糖,又例如隔離檯不停漏單。

希望各方面會有改進,唔好浪費咗可以做出好味道呢個咁大嘅優點🤗
辣蕃茄湯
椰子蟹肉意大利飯