平日系海滨跑开步都会见到呢一间salted pig都几多人,今晚跑完步好肚饿,唔想谂,决定就近食呢间。不过,今次两个人叫得太多野,眼阔肚窄添! 估唔到每一样野既份量大到咁,应该够4个人食,可以打包食多餐添。🙈.环境系好舒适嘅,暗暗地对住个海,都好有情调架。.《迷你牛肉汉堡》 $138迷你牛肉汉堡,一共有三个,不过最大败笔系上菜嗰刻佢系完全唔热,但的确系几抵食嘅。.《白酒煮荷兰蓝青口配薯条》 $168蓝青口叫细份好啦,两个人食,食极都唔完,蓝青口极多,仲要有埋薯条,食到宜味菜已经饱饱地。蓝青口带有少少白酒味,加上有点忌廉,D汁系个底到,记得浸下D汁,食落特别鲜甜。.《经典英式炸鱼薯条》 $188炸鱼炸都好脆,有一条炸鱼面头加在盐,食之前记得搽晒两条,或抺走面头既盐,如果唔系会好咸架。《招牌德国咸猪手》 $298叫得salted pig 点可以唔食猪,果然猪系全餐厅最好食既一道菜,咸猪手肉质鲜嫩,个表皮炸得好脆,再加埋个酱汁,真系好好食,甚至好食过我系德国食过既咸猪手。《Apple Delight》 $82最後,黎埋Apple Delight 作结尾,酸酸甜甜,都唔错架!整体黎讲,猪手最好
环境系好舒适嘅,暗暗地对住个海,都好有情调架。
《迷你牛肉汉堡》 $138
《白酒煮荷兰蓝青口配薯条》 $168

《经典英式炸鱼薯条》 $188

《招牌德国咸猪手》 $298

《Apple Delight》 $82

整体黎讲,猪手最好食,青口抵食,但fish and chip同个mini burger 就一般。
  • Pork Knuckle