餐厅: 天 · 悠蔬食
资讯:

2020-01-08 148 浏览
呢日同朋友去咗间喺荃新天地2期嘅素食餐厅,平时都甚少食素食,见朋友介绍到就试试佢餐厅位置比较远因为二期多数都系餐厅唔系行街商场,应该食嘢先会过个头,入到餐厅个环境系好阔落,颜色同布置都几舒服望下个餐牌啦果然系素食餐厅,好有心咁标左边啲系有包含蛋或者牛奶,最后我哋拣咗个all day set,前菜拣咗紫薯红菜头雪球、凉拌杞子百合黑木耳、同埋麻酱沙姜豆丝粉皮三样,汤就拣咗牛肝菌桃胶忌廉浓汤,煮食就拣咗菠菜合桃野菌忌廉烩意大利饭伴椒盐天贝猴头菇,甜品就系野什莓乳酪蛋糕,仲加咗$18一个香芒牛油果苜蓿手卷先尼个桃胶菌汤,桃胶整已经好麻烦,食上无乜味但似燕窝既口感,加上佢个菌非常之浓郁,值得一试而三个小食之中我就钟意紫薯雪球多啲,因为鸡丝皮个啲都系正常味,紫薯雪球仲有红菜头系入边,味道唔错,有得拣三种一定要拣呢个至于个烩饭嘅饭粒粒都好肥,好好咬,伴嘅椒盐天贝猴头菇系最好食嘅,又大粒有啲似食肉嘅感觉,但要留意分量一碟饭未必够两个人食加咗个芒果牛油果手卷,两样都大旧嘅,而第一次食苜蓿尼样嘢,味道不过不失,最后食咗一个乳酪蛋糕,都系正常味道素食你讲呢间餐厅算整得好食同吸引,加上款式都好多环境又舒服,可

素食你讲呢间餐厅算整得好食同吸引,加上款式都好多环境又舒服,可以再去!
2019-12-23