2017-04-19
其實已經係常客,不過今次第一次寫食評(因為平時一上菜已經好快開動,冇圖冇真相嘛🙈)今日食左店內既主打,板燒羊西冷因為怕羊騷既關係,叫左8成熟煮得岩岩好,一d都唔會覺得老,同埋肉質柔嫩,好正意粉入味,個番茄醬好食就唔多講啦。(題外話配菜既意粉都幾大份,唔怕唔飽)食完之後順勢就食左個甜品(難得放假就食盡佢😋)心太軟加朱古力雪糕第一個反應,咦,咁細個既,唔係中伏呀不過都叫左,試左先啦切開左都唔係好流wor不過食落口先知,我錯了!首先講個心太軟,雖然心冇面便其他甜品影相咁流心,但係外層個皮焗得岩岩好脆而不燶,個心都比得出個入口即熔既口感。然後就到個雪糕,影相可能唔係好睇到,不過雪糕中間有d一粒粒既細朱古力粒,連埋個心太軟一齊食個口感好立體,有熱同凍,軟硬脆,簡單來講就係正。👍🏻總結,其實都成日去呢間餐廳食,意粉就比較少叫,因為覺得羊扒同pizza好食d同埋下午時段去係冇加一,十分低食不過如果你同某d高級茶餐廳比(RT),真係價廉物美既西餐,就算加左一因爲本身唔貴,都唔係貴太多,抵食!!😋(背景音樂都好正)
今日食左店內既主打,板燒羊西冷
意粉入味,個番茄醬好食就唔多講啦。
(題外話配菜既意粉都幾大份,唔怕唔飽)
食完之後順勢就食左個甜品(難得放假就食盡佢😋)
心太軟加朱古力雪糕
不過都叫左,試左先啦
不過食落口先知,我錯了!
同埋下午時段去係冇加一,十分低食
(背景音樂都好正)