2020-10-23 940 浏览
虽然住咗沙田咁多年,但我都系第一次嚟隆亨村食嘢,如果唔系朋友带我嚟,都唔知哩度有个熟食亭同埋有咁正嘅嘢食。.富记有2间舖位,所以都几大几多位,7点钟嚟到,都有少量街坊晌度食紧野。哩度仲有卡位,同埋朋友嚟食饭、吹水都几适合。.我哋叫咗🔸辣子鸡煲、🔸椒盐豆腐、🔸椒盐九肚鱼、🔸韭菜猪红、🔸鲮鱼肉浸时菜、🔸京都骨.▪️辣子鸡煲充满川麻嘅味道,鸡好入味好滑,酱汁惹味,唔太辣好好味!▪️韭菜猪红非常好食,猪红好嫩滑,个汤汁入晒味,连我个朋友唔太食猪红嘅佢都觉得好好味,汤嘅下低有好多韭菜。▪️椒盐九肚鱼炸得好香脆,入面嘅九肚鱼好滑好Juicy,外脆内软。▪️椒盐豆腐就正正常,份量多,但调味唔多够,比较淡口。▪️京都骨大大件,啲汁酸酸甜甜够惹味,猪扒叶得都够入味,但系我食到有少少雪藏味,哩度扣少少分。▪️鲮鱼肉浸时菜,菜底我哋拣咗生菜新鲜、爽脆,味道清淡。
▪️椒盐豆腐就正正常,份量多,但调味唔多够,比较淡口。
▪️鲮鱼肉浸时菜,菜底我哋拣咗生菜新鲜、爽脆,味道清淡。

辣子鸡煲

韭菜猪红