2021-03-02 2917 浏览
《香港深水埗·三拍子热石牛扒》热石牛扒俾我第一感觉系贵同埋食唔饱😂(个人比较大食)。但三拍子真系抵食又好食,扭转左我对热石牛扒嘅睇法!三拍子以自助方式落单,店舖只有三款牛肉选择:三拍子牛、牛柳和西冷。选好牛肉款式后就只需选择重量,方便有选择困难症的人(我)。牛肉的价钱已包括自助沙律吧,饭、汤、沙律都是免费的,所以唔使惊食唔饱。点餐后,店员会安排入座,客人可以先吃沙律吧的食物。沙律有薯蓉、杂菜、沙律通粉等,沙律虽然唔算超好味,但不过不失。牛扒上枱时,店员会好细心,会将厨房纸巾先铺喺牛扒上,以免肉汁但落客人身上。所有牛扒都会以一成熟为基本熟度,再由客人自己用热石煎熟牛肉。今次三款牛肉都试过:❣️三拍子牛: 个人认为最平但最好食,最香牛肉味❣️牛柳:感觉同三拍子牛差唔多,嫩小小❣️西冷:个人认为最唔值,有少少韧,价钱亦最贵总括而言,三拍子的食物质素性价比高,服务态度亦10分好,感觉像置身日本小店,唯一缺点是店舖地方狭窄,坐得唔系好舒服,但优点完胜缺点,绝对会再帮衬!
《香港深水埗·三拍子热石牛扒》

今次三款牛肉都试过:
❣️三拍子牛: 个人认为最平但最好食,最香牛肉味
❣️牛柳:感觉同三拍子牛差唔多,嫩小小
❣️西冷:个人认为最唔值,有少少韧,价钱亦最贵