2011-05-17 95 浏览
之前喺到食过二次晏,觉得都几好食,而且价钱公道,于是星期日晚拉队嚟试下。一共七人,叫咗个六个餐($528),因为大食关系,重加咗半只山东烧鸡,同一个叉子烧饼餐。六人餐份量几足,如果冇记错计计埋埋有八样嘢。三冷盘有醉鸡、拍黄瓜同海蜇,每样水准唔错,特别系醉鸡酒味够香,而鸡肉亦颇嫩滑。松子鱼个汁甜酸平衡刚好,鱼亦唔会炸得过火;云吞鸡份量足,汤亦颇鲜。有一味芙蓉菜卷系用菜叶包住蛋白,煮熟再打个献,因为太饱冇食到,但见到都几花功夫。汤包因为得六只所以我冇食,但有食过嘅话几好,个汤汁够鲜。有xo酱蛋白炒饭,有少少辣,十分惹味,饭亦炒得好功夫,不油而粒粒分明,我自己食咗成半碟,所以好饱。甜品系高力豆沙,因为唔食甜品所以唔知味道,但同枱人都话好。个餐六个人食份量应好足。山东烧鸡好食,个汁嘅蒜味够香而唔会太抢,鸡肉亦保持到唔鞋,水准作。而叉子烧饼上碟时热辣辣,表面充满芝麻,芝麻香味再加埋肉丝嘅味道,个个话好食。而随餐嘅酸辣汤就好一般。呢间小店食品水准唔错而有诚意,而且价钱公道。招呼就好家庭式;地方企理干净但细,最大张枱只刚坐到七个人,一家人普通食饭都系几好嘅选择。

2011-05-15