2022-08-24 760 浏览
过开新城市广场行街shopping,行到八点几又够钟医肚要谂食咩,本来想食Shake Shack,但今日又好多人,行咗一圈都无台,跟住再行前少少,见鼎泰丰无咩人就去拎飞,但竟然要等成十张,出奇地前面等飞啲人走晒,一分钟就嗌咗十张台,就系咁就顺利入咗去。坐低之后即刻叫嘢食,唔驶讲嚟得就一定要叫份小笼包啦,汤汁热辣辣,size啱啱好可以一啖食晒,好滋味,舌头每个部分都尝到汤汁精华。另外,虾饼同排骨都炸得十分之香,排骨揼到松晒,好好食。仲有份虾仁蛋炒饭,等咗半个钟先到,鼎泰丰啲炒饭成日都好似炒到湿湿哋咁,但每次食落都感觉爽爽哋,但今次有啲离谱,蛋炒饭送埋蛋壳,我唔expect喺鼎泰丰都会食到蛋壳啰,搞到今次体验始终差啲啲。

小笼包
香煎虾饼
香酥排骨
虾仁蛋炒饭
2022-08-18
等候时间
2 分钟 (堂食)
用餐时段
小笼包